Šokoladainis

Ingredientai:

3 plytelės juodo šokolado (viso 300g)
100 g sviesto
5 lygmeni šaukštai miltų
1 stiklinė cukraus
1 indelis Rududu
100g riešutų (pvz. migdolų)
3 kiaušiniai

Gaminimas:

Šokoladą su sviestu ištirpinti mikrobangėje. Sudėti cukrų, išmaišyti. Įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti. Sudėti miltus, išmaišyti. Sudėti riešutus (kartais dedu cielus, kartais truputį pasmulkinu, gerai ir taip ir taip).

Įkaitinti orkaitę iki 170 laipsnių. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Supilti trečdalį šokoladinės pasės. Ant jos šaukštu išdėlioti apie pusę indelio Rududu. Ant viršaus užpilti kitą trečdalį šokoladinės masės ir ant jos šaukštu išdėlioti likusią Rududu dalį (Rududu būtinai sudėti visą, nors proceso eigoje gali pasirodyti, kad visos skardinės yra per daug, bet iškepus pyragą per daug tikrai nebūna). Ant viršaus uždėti likusią šokoladinės masės dalį ir šaukštu palyginti, kad ji daugmaž uždengtų Rududu gabaliukus.

Kepti ne ilgiau kaip 40 min (perkepęs būna ne toks skanus). Išėmus leisti atvėsti ir prieš pjaustant palaikyti bent 3 valandas šaldytuve.

Komentarai

Rašyti komentarą