Tinginių napaleonas

Labai paprasta ir skanu!
Reikia kondensuoto pieno skardinės, 200g. pakelio sviesto, 500g. sluoksniuotos bemielės tešlos (geriausia kur būna 5 lakštai).

Tešla supjaustom juostelėm maždaug 1cm didžio, tada jas pakepame orkaitėj (200-220laipsnių) apie 12min. (kol gražiai apskrus). Ištirpintą sviestą sumaišyti su kondensuotu pienu iki vientisos masės. Galima įdėti šaukštelį vanilės ekstrakto arba konjako. 

·  Kremo šiek tiek paskleiskite ant maistinės plėvelės (plėvelės turi būti nemažai, kad būtų galima laisvai suglausti į vieną kupstą visas suteptas kremu tešlos juosteles), per juostelių ilgį ir plotį tiek kiek juostelių sudėsite.

·  Tada sudėkite juosteles ant paskleisto kremo viršaus, vėl užtepkite kremą, ant viršaus dar vieną sluoksnį juostelių, vėl kremą, ir vėl juosteles – viską užbaikite kremo sluoksniu.

·  Dabar belieka visą tą juostelių/kremo krūvą plėvelės pagalba susukti į ritinį. Būtinai tvirtai suspauskite, tik ne per stipriai, kad neliktų košė (jei reikia daugiau tvirtumo, galima papildomai apvynioti maistine plėvele).

·  Palikite šaldytuve pernakt, o dar geriau dviem ar trims paroms - taip kremas spės geriau įsigerti į juosteles ir jas suminkštinti.

·  Po nakties (ar kelių parų laikymo šaldytuve) išvyniokite iš maistinės plėvelės, ir aplipinkite likusių tešlos juostelių trupiniais vis prispausdamos delnu.  

Komentarai

Rašyti komentarą