Tinginių napaleonas

Labai paprasta ir skanu!
Reikia kondensuoto pieno skardinės, 200g. pakelio sviesto, 500g. sluoksniuotos bemielės tešlos (geriausia kur būna 5 lakštai).
· Kremo šiek tiek paskleiskite ant maistinės
plėvelės (plėvelės turi būti nemažai, kad būtų galima laisvai suglausti į vieną
kupstą visas suteptas kremu tešlos juosteles), per juostelių ilgį ir plotį tiek
kiek juostelių sudėsite.
· Tada sudėkite juosteles ant paskleisto kremo
viršaus, vėl užtepkite kremą, ant viršaus dar vieną sluoksnį juostelių, vėl
kremą, ir vėl juosteles – viską užbaikite kremo sluoksniu.
· Dabar belieka visą tą juostelių/kremo krūvą
plėvelės pagalba susukti į ritinį. Būtinai tvirtai suspauskite, tik ne per
stipriai, kad neliktų košė (jei reikia daugiau tvirtumo, galima papildomai
apvynioti maistine plėvele).
· Palikite šaldytuve pernakt, o dar geriau
dviem ar trims paroms - taip kremas spės geriau įsigerti į juosteles ir jas
suminkštinti.
Komentarai