Morkų pyragėliai

Sudėtinės dalys:
- Morkos, 2 vienetai
- Kepimo milteliai, 1 šaukštelis
- Vanilė, esencija, 2 lašai
- Cukrus, 6 šaukštai
- Grietinė, 1 šaukštas
- Kvietiniai miltai, 5 šaukštai
- Pienas, 3 šaukštai
- Aliejus, 1 šaukštas
- Kiaušiniai, 1 vienetas
Gaminimas:
Morkas sutarkuoti per smulkiau nei su burokine tarka. Išplakti kiaušinį ir sumaišyti su cukrumi ir morkomis. Miltus išsijoti, sumaišyti su kepimo milteliais ir pilti į kiaušinio plakinį. Tuomet į tešlą įmaišyti grietinę, pieną ir aliejų. Kvapui įlašinti vanilės esencijos. Viską gerai išmaišyti, tešlą turi būti skystoka. Tešlą pilstyti į formeles ir kepti apie 15 minučių (laikas priklauso nuo to kokio dydžio formelėse kepsite) 180 C, kol gražiai pagels
2014.02.28 17:22
Komentarai