Pyragas su morkomis

Tešlai:
  • Morkos, 300 gr.;
  • Miltai, 200 gr.;
  • Cukrus, 150 gr.;
  • Kiaušiniai, 2 vnt.;
  • Margarinas, 40 gr.;
  • Soda, 1 a.š.;
Gaminimas
  1. Kiaušinį išsukite su cukrumi ir sudėkite tarkuotas morkas (geriausiai tarkuoti bulvių tarka).
  2. Masę išmaišykit ir supilkite ištirpintą margariną. Dar kartą viską išmaišykite.
  3. Paskui į masę pilkite miltus ir truputėliu acto nugesintą sodą.
  4. Paruoštą pyrago masę pilkite į kepimo skardą išteptą sviestu ar aliejumi. Kepkite 180-200°C orkaitėje apie pusvalandį.
  5. Pyragą dėkite į gilesnę skardą, nes pyragas labai iškyla, pasidaro purus.

Komentarai

Rašyti komentarą