Varškės pyragas

Įdarui:
  • Varškė, 600 gr.;
  • Kiaušiniai, 3 vnt.;
  • Cukrus, 2 v.š.;
  • Miltai, 1 v.š.;
Tešlai:
  • Sviestas, 150 gr.;
  • Miltai, 2 stikl.;
  • Druska, 1 žiups.;
  • Cukrus, 1 stikl.;
Gaminimas:
  1. Šaltą sviestą sutarkuoti stambia tarka ir rankomis suminkyti su miltais, druska ir stikline cukraus, kol susidarys trupinukai.
  2. 2/3 gautų trupinių supilti į kepimo skardelę (~25x35-38 cm).
  3. Sumaišyti varškę, kiaušinius, šaukštą miltų ir 1 - 2 šaukštus cukraus. Gautą įdarą supilti ant trupinių. Užbarstyti likusiais trupiniais.
  4. Kepti įkaitintoje iki 180 C orkaitėje apie 45 - 50 min.

Komentarai

Rašyti komentarą